------------------------ ------------- Bergerak Bersama Angin: :: Idaman Si Tuan Badan
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, June 28, 2011

:: Idaman Si Tuan Badan

as-Salam


tatkala subuh yang ditunggu-tunggu...tak tau kenapa tak boleh lelapkan mata setelah terlena..padahal badan agak sakit-sakit lagi nih...jangan sampai waktu di kelas muka nih yang akan menghadap bawah meja.argh parah...

OK sebelum tiba waktu nak bersahur syafiqq nak kongsi sikit tentang kereta yang syafiqq sangat-sangat idamkan...haha...tak tahulah kan kenapa bercerita pasal kereta pula waktu pepagi buta nih....tapi memang syafiqq tak nafikan yang kereta nih merupakan perkataan yang sangat memberi kesan terhadap syafiqq...serius sejak kecil lagi dah ada koleksi alat mainan yang terdiri daripada kereta dan tidak pernah ada robot...selain tuh masa sekolah rendah dulu pun dah ade minat untuk melakarkan kereta walaupun bukan dalam bentuk 3D tapi syafiqq rasa ianya boleh dihantar ke jurutera atau "jurureka" untuk menghasilkan dalam bentuk realiti...dan yang sekarang nih pula menjadi rutin syafiqq setiap bulan untuk membeli majalah TOPGEAR yang akan keluar pada 20 hari bulan setiap bulan untuk bulan akan datang...itupun tengok stok dan helaian dalam poket jugak....kadang-kadang terlepas jugak edisi untuk setiap bulan nih...tapi nak buat macam mana kan...lainlah kalau melanggan....

OK proceed with what i want to share

1. Suzuki Swift
Apa specialnya kereta nih....OK first Syafiqq perasan kereta nih ialah masa kerja KFC dulu...salah seorang District Officer pakai kereta nih....warna biru...pergh memang masa tu terus saja jatuh hati pada kereta nih...masa tu dah pasang angan-angan nak pakai warna kuning dengan belang hitam(double stripe)...tak taulah kan bila agaknya dapat pakai kereta nih..benda yang syafiqq suka sangat pada kereta nih ialah sporty design yang dimiliki...tak sangka pula yang syafiqq berkongsi impian yang sama dengan Zira-chan..=P

::: Kuning dan Double Stripe ::

2.Golf GTi
Tak tau nak kutuk ape bila dapat duduk kereta nih and drive sekali walaupon just untuk parking saje....seriously memang agak dahsyat kereta nih...interior dia,design,ngauman enjin,...sekali syafiqq survey harga dia...mak aihh..harga 200k++...boleh dpat MPV sebiji...mungkin kereta nih hanya akan menjadi idaman sepanjang hayat...T_T..first sekali jatuh hati ketika addict pada game Need For Speed Most Wanted...kereta nih yang syafiqq gunakan untuk habiskan main career dalam game tuh....satu lagi tak mustahil lah kan kereta nih antara yang terlaris di dunia ketika nih...terasa nak sangat menjadi owner nya...=___="


:: Merah Merah ::

3. Ford Fiesta

Ok ini adalah antara kereta yang paling terbaru keluar setakat nih...kereta yang officially used dalam sports iaitu rally ...pon pernah pandu kereta nih...sangat bergaya bila syafiqq ada kat dalam kereta nih...haha...suka tengok kondinasi kereta nih dalam warna putih sebab nampak mutu gaya keunggulan nya....lagi satu price dia OTR pon berpatutan...


:: "haaaa~~ semput lagi" tengok kereta nih ::



4. Subaru WRX STi

kereta nih tiada beza sangat dengan kereta yang syafiqq idam selepas nih....maksud syafiqq dari segi rupa bentuk...selain tuh syafiqq juga minat pada BRAND yang dipegang oleh kereta nih ...."SUBARU"...siapa yang tak kenal dengan kereta nih...even dalam Hot Pursuit 2011 pun kereta nih antara kereta yang terbaik dalam kelas dia...hehe...

:: Realistik Bombastik Like A G6 ::





5. Satria Neo

last sekali ialah kereta buatan Malaysia nih...first sekali nak cakap jika dibandingkan kereta nih sama dengan kereta-kereta dia atas sangatlah jauh berbeza branding nya....tapi ade sesuatu yang syafiqq suka iaitu enjin nya...CAMPRO...hrmm dah sah-sah ianya jimat minyak bukan...selain itu harga kos untuk kereta nih sama jek dengan kereta-kereta di atas tuh...tapi Proton ada hubungan diplomatik dengan syarikat kereta di luar sebab tu lah harga kereta Proton agak murah tapi  rakyat pula memandang yang murah ini tiada harga...hrmmm..

:: Body Kit R3 ::


akhirnya apa yang syafiqq rasa tak penting dah pun disampaikan...harap-harap dapat memiliki salah satu dari kenderaan yang di atas nih...Aminnn~




p/s:: Hybrid sangatlah memuaskan jika diaplikasikan dalam semua kereta-kereta nih...apakan daya...



Share/Bookmark

7 comments:

hAziRaH yUs0f@kak yaa said...

hope that i'll be the first c0mmenter....
hihihi... tue la tak sangka kite minat kereta yg same... sibuk je... >_<
tapi, lain warna... hehehe...
syafiqq memang expert la dlm info berkaitan dgn kereta nie... s0, lepas nie boleh la minta nasihat daripada yg pakar... n__n
insyaAllah, one of them will be yours... aminn...

Muhammad Syafiqqullah said...

macam biasalah kak yaa still the first commenter...
haha...tak taulah kak yaa minat sejak bila..so tak taulah siapa yang sibuk...=P
boleh jek...tp jgn tanya pasal enjin dan spare part...itu bukan bidang syafiqq...syafiqq just peminat..

InsyaAllah...nanti boleh pakai kereta sama...n__n

hAziRaH yUs0f@kak yaa said...

hahaha...
ntah la kan... sejak bile la minat kereta swift nie... same2 tiru... 6_6
0oo00hhh... baru nak tanye pasal enjin... hehehe...
insyaAllah... j0m drive swift biru & swift kuning... n__n

Muhammad Syafiqqullah said...

OK ...senang cerita bukan kita sahaja yang ade minat pada benda yang sama nih...huhu..
kalau nak tanya boleh je kot...maybe ade yang syafiqq tau...

hehe...tak taulah kan bila dapat pakai kereta nih...

hAziRaH yUs0f@kak yaa said...

hihihi... just kidding oke...

insyaAllah, satu hari nanti...
if u believe with it, u will achieve it...

Muhammad Syafiqqullah said...

insyaAllah ...

jalan sudah ade..tinggal isi nya sahaja...

Muhammad Syafiqqullah said...

insyaAllah ...

jalan sudah ade..tinggal isi nya sahaja...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...