------------------------ ------------- Bergerak Bersama Angin: :::Big Bang Theory:::
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, October 31, 2010

:::Big Bang Theory:::


Barenaked Ladies-History Of Everything

Our whole universe was in a hot dense state
Then nearly fourteen billion years ago expansion started

Wait!

The earth began to cool
The autotrophs began to drool
Neanderthals developed tools
We built a wall
We built the pyramids
Math, science, history
Unraveling the mystery
That all started with the big bang
Bang!

Since the dawn of man is really not that long
As every galaxy was formed in less time than it takes to sing this song
A fraction of a second and the elements were made
The bipeds stood up straight
The dinosaurs all met their fate
They tried to leap but they were late
And they all died
They froze their asses off

The oceans and pangea
See ya, wouldn't wanna be ya
Set in motion by the same big bang

It all started with the big... bang!

It's expanding ever outward, but one day
It will pause and start to go the other way
Collapsing ever inward,
We won't be here,
It won't be heard
Our best and brightest figure that it'll make an even bigger bang

Austrelopithicus would really have been sick of us
Debating how we're here
They're catching deer
We're catching viruses

Religion now astronomy
Encarta, deuteronomy
It all started with the big bang
Music and mythology
Einstein and astrology
It all started with the big bang
It all started with the big...
Bang!
 



ah-ha....ape jenis lagu kat atas tu ek??
lagu ni merupakan soundtrack untuk drama bersiri televisyen BIG BANG THEORY..
sebenarnye rancangan ni sudah masuk tahun ke 3 sehingga sekarang...
setakat ni pula rancangan ni dah masuk season ke 4...
ape yang menarik ttg cerita nih..
pada Syafiqq cerita ni hanyalah untuk hiburan dan selain itu cerita membuatkan Syafiqq lebih bersemangat untuk menempuhi alam pembelajaran ini dgn lebih lanjut...
mengapa??
dalam cerita ini mengisahkan ttg kehidupan saintis2 muda di sebuah apartmen bersama-sama dgn orang awam yang "bukan saintis"
hahaha..inilah yang mmbezakan mereka...dan juga alasan untuk mereka tidak boleh bersama..
dalam kalangan saintis2 tersebut..
ade seorang yang begitu "passive"
maksodnyer sifat berlawanan antara saintis2 lain...
dia ni amat lah sensitif serta berfifkiran tak terlalu terbuka dan tertutup(=.=!)..
cuba bayangkan bagaimana kalau di ruang tamu anda memiliki satu tempat duduk khas hanya untuk anda seorang...
tiada sesiapa pon yang boleh duduk dan bila ade yang bertanyakan mengapa?
jawapan nyer memerlukan 2 minit hanya penjelasan...hahaha..
dgr mcm menarik bukan??
salah satu yg Syafiqq begitu sukakan dlam cerita ini ialah 
jadual harian mereka yang begitu tersusun dan mereka tidak pernah langgar pon jadual harian mereka...
contoh nyer kalau jenis makanan mereka untuk hari Rabu adalah makanan Thai...
bermakna setiap hari Rabu makanan mereka jenis Thai..
ermm cerita ni x der kat mana2 siaran televisyen di Malaysia..
sbb tu x tau lak kenapa..
tp leh la menDOWNLOAD di website yg ade
contoh 
TORRENT 
ade fail untuk semua episod nyer..
sesiapa yang nak tahu lebih lanjut lg leh la tanyer lg heh...
pe de hal DUNIA DI HUJUNG JARI..
owh yer ttg mengapa Syafiqq jd bersemangat na menempuh alam pembelajaran apabila tgk cerita nih?
sbb angan-angan(cita2) nak menjadi Engineer tp lebih kepada Army..
so sekurang-kurang nyer cerita ni memberi semangat untuk aq berjaya dan menjadi spt mereka...
walaupon bukan saintis ttp cukopla sekadar leh jd engineer kelak...
INSYAALLAH













Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...