------------------------ ------------- Bergerak Bersama Angin: :: Sekarang Kolej Lain
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, June 3, 2011

:: Sekarang Kolej Lain

bismillah

28 Mei 2011.....tarikh syafiqq mendaftarkan diri ke kolej penempatan....dup dap dup dap....tak tau kenapa jantung nih boleh bergetar dengan kencang pada waktu macam ginih....kebiasaan nyer takde feeling sebegini...huh ni adalah disebabkan keputusan untuk penempatan yang masih menjadi tanda tanya sehingga tarikh mendaftar...pelik,,,aneh,,,musykil,,,sepatutnya dah tau keputusan seminggu sebelum tarikh mendaftar lagi....
sampai saja kat tempat mendaftar terus bagi kad pengenalan pelajar pada unit pengurusan...dari Zohor hingga ke Asar ibu ayah menunggu bilakah anaknya nih selesai membuat pendaftaran...ketika kejadian,syafiqq bukan sengaja meleceh atau pun melambat-lambatkan....tapi berlaku kesilapan teknikal...antaranya SYSTEM DOWN,"heh!~ da macam system of a down" ,then MASALAH BILIK....ergh...sepatutnya benda macam gini tak patut berlaku...bukannya baru 2-3 semester unit pengurusan ni bertugas....dah bertahun....

OK alasan diterima sebab kolej penempatan yang sepatutnya dibuka awal semester masih lagi berada dalam kondinasi yang separuh lagi....huh!~memang gini lah kan janji Melayu....tak pernah ditepati...."kene batang hidung sendiri!"...antara perkara yang menjadi penyebab ialah saluran air yang masih tak siap,perabot dan bangunan belum dibasuh atau dibersihkan....

then tak memasal syafiqq terpaksa terima keputusan semester kali nih kene barubah haluan ...dari Taming Sari ke Sempana Riau....it's ok sebab kali nih kolej Sempana Riau banyak budak-budak senior....hohoho~~

logo Kebanggaan weyh!~

sayonara Taming Sari
lagi best dengan mereka daripada budak-budak freshie yang kebanyakan agak sombong...tak tahu kenapa....sebab dah 3-4 hari sibuk perhatikan muka diorang nih...TAK MESRA...>.< 
sori kepada rakan-rakan baru.....tapi biasalah tempat baru,suasana baru....belum biasa lagi...kan kan???

yeah it's me....born in "1993"....



owh yer bila cakap pasal budak yang baru masuk nih syafiqq dapat tahu ada seorang jiran yang sebaya dengan adik sambung pelajaran kat sini...tak tahu bidang ape...dan kolej ape...(hampeh punya syafiqq!~) selain tuh adik kawan syafiqq, Zira-Chan pun sambung kat sini jugak....yang nih pun sebab akaknya bagitahu...kalau tak...hampeh jugak....harharhar....

cuma nak luahkan rasa kesal sebabnya tak banyak tempat makan.......waaaaa!!!!!
kalau dulu malas bila nak turun makan...sekarang rasa marah bila takde tempat makan....ape pun tak boleh!~
harap-harap tempat makan baru nih cepat siap dan boleh digunakan secepat yang mungkin....gitu jugak dengan kolej baru....kemon ar kemon~~~

sekarang dah dekat seminggu kat sini...apa yang syafiqq feel ialah sangat best dengan lecturer yang syafiqq dapat..selain tu tak sabar nak menempuh bulan Ramadhan yang akan disambut pada semester kali nih....harharhar...gila semangat den....
~nama yang unik~

Oren Hijau warna yang ceria~~



apa-apa hal Selamat Berjuang untuk rakan-rakan saya yang di luar sana dan mendapat keredhaan dari-Nya...Amin-


Petihati:: Kalaulah kesemua benda kita dapat tahu awal,selesaikan awal, senanglah nanti untuk melakukan kerja yang seterusnya ....


Share/Bookmark

2 comments:

hAziRaH yUs0f@kak yaa said...

hoh0ho...
apa pun tak boleh...
cm tue ke keadaan nya..???
apa la nasib my little sis di sana...
tak apa... berjuang!~
thanks syafiqq-san... n__nv

Muhammad Syafiqqullah said...

haha...
tu lah pasal...mmg dah tak rupa orang heh!~
your sis mesti elok2 jek kat sini...kan ramai geng dia...

thanks to you too zira....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...