------------------------ ------------- Bergerak Bersama Angin: :: Perkongsian Sahaja
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, November 23, 2010

:: Perkongsian Sahaja

Kalau tengok tajuk mesti macam ape kan?saje je letak tajuk tu...korang sayang diri sendiri tak?mesti akan terlintas atau terpacul perkataan "Memanglah!" saje jek nak tanyer..

haha..ni bukan nak bermotivasi atau berkias mahupun berpuitis(=.=")..saje je nak berkongsi pengetahuan selain tu nak memantapkan pemikiran nih...sbb td ade terbaca sebab ape manusia ni kadang2 kurang pengetahuan??selain dari kurang menimba ilmu manusia juga harus ingat untuk memantapkan pemikiran kita harus saling berkongsi ilmu..tak ape kalau salah kerana yang salah itu akan membawa kepada kebenaran...erk mcm belit jer nih...macam gini sekiranya kita sentiasa bercerita tentang diri sendiri sebenarnye ia tidak membawa apa2 pon melainkan untuk diri sendiri...kalau untuk diri sendiri maknanya benda tu kita dah tahu awal2 lagi...so, dengan cara berkongsi ilmu mungkin kita akan explore lagi banyak...hahaha..sebenarnya ni adalah penerangan yang ada dalam buku dan aku just ubah susunan tetapi still membawa maksud yang sama iaitu berkongsi ilmu...

wokay masuk benda lain pulak...jika kita bercerita tentang kelebihan setiap manusia di berikan kelebihannye masing2...tetapi sedar atau tidak kelebihan yang diberikan tu untuk ape?mesti korang tau kan tagline ni.."With the Great Power Comes Great Responsibility"..this phrase taken from spider-man...dia tau dia mempunyai kelebihan iaitu boleh bergayut di antara bangunan tinggi dan juga boleh memanjat bangunan tinggi tanpa memerlukan sebarang peralatan..tapi kelebihan yang ada dia gunakan untuk membantu manusia lain...hahaha..bukanlah aku nak cakap spiderman ni wujud tapi just nak cakap tentang kelebihan jek...so gunakanlah kelebihan yang diberikan untuk ke jalan yang baik..jangan lah kita mengikut seperti Qarun contohnya yang diberikan kekayaan tetapi lupa akan asal-usulnya dan punca kekayaannya itu...marilah kita sama-sama mencari keredhaan-Nya supaya kita tidak lupa daratan kelak...

hahaha...ni sebenarnye bukanlah idea aku sepenuhnya..saje nak berkongsi sedikit..bukan semua orang baca buku yang sama betul tak?..so aku just amek isi yang ade dalam buku2 tu dan paparkan di sini dengan keadaan ayat yang diubah sedikit...
walaupun tak berapa nak lengkap..ye lah mengingat kembali apa yang dibaca mana sama dengan isi pentingnya..so maaf la yer kalau ade yang silap di sini...dan sesape yang mahu mengemukakan pendapat dipersilakan...aku tak der masalah...boleh la kita berkongsi lagi...aku bukannya pandai sangat pon...

SAYONARA!!


Share/Bookmark

2 comments:

aiNi said...

buku cerita 5 negara...hehe

Muhammad Syafiqqullah said...

hehe..opppss...negeri 5 menara lorh..

tapi bukan dr buku tu syafiqq amek..
buku lain..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...