------------------------ ------------- Bergerak Bersama Angin: :: Kembali Ke Sekolah
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, February 21, 2011

:: Kembali Ke Sekolah

SALAM SEJAHTERA..

alhamdulillah ade kesempatan untuk menaip 2-3 patah perkataan di sini and this is what i create....

great person come with a great hope...lets start our journey with a great smile...from the great smile you are the great person...then your journey will succeeded...haha..ape kene lah dengan mamat nih...tiba-tiba nak bermadah pulop..dah lah berbahasa inggeris...nothing to story here but i have a great story with some great friend and great little friend......banyak sungguh perkataan "great" yang ditaip nih...kene ubah tapi al maklomlah ENGRISH saya ketika SPM berada di tahap yang berdekahkan...so tak berapa pandai nak  mencari perkataan lain yang "BOOOM!"

err rasanya dah jauh nih melayang...ok just proceed with the bebelan...haha..Jumaat yang lepas pada 18/2/2011 kami dari Fakulti Sains Komputer telah mengadakan satu program yang digelar ANGKAT SEKOLAH....eh eh salah...SEKOLAH ANGKAT...so apekah objektif program nih...??lek lu~~~ slow2 akan diBeritakan di sini...

first sekali sekolah yang dipilih adalah SMK SRI JEMENTAH,SEGAMAT,JOHOR...apakah matlamat program nih...apa yang dapat dilihat oleh tuan badan nih ialah untuk membantu rakan-rakan yang berada di peringkat sekolah menengah untuk lebih yakin serta bersemangat meneruskan pelajaran mereka...bermakna program nih adalah melibatkan pelajaran...dan juga melibatkan pelajar yang akan menghadapi peperiksaan penting ketika sekolah menengah iaitu PMR dan SPM...

jika berada di bawah kelolaan fakulti bermakna melibatkan mahasiswa jugakan...so pelajar yang terlibat adalah seramai 25 orang kot termasuk SyafiQQ..kenapa ade kot??sebab yang Syafiqq tahu cuma kumpulan sendiri jek iaitu dari kalangan warga CS(Computer Science)....yang satu lagi kumpulan ialah warga QS(Quantitative Sains)..so bila dicongakkan dapat lah lebih kurang 25..hehe...

apakah aktiviti yang dilakukan warga CS??baiklah kami diberikan arahan untuk mengadakan aktiviti yang mempunyai kaitan dengan Engrish..aktiviti yang dilakukan mestilah ada seperti bunyi anak kecil sikit sebab melibatkan pelajar MENENGAH RENDAH ...owh bagaimana nak biasakan nih...alhamdulillah sebab walaupun umur mereka 15 tapi ade sifat kematangan dalam diri mereka dah macam umur 16....so takde masalah sangat..MALU tu biaselah sebab sifat sejati dalam diri..hehe...antara aktiviti tu ialah "MIX FRUIT" , "WHO's ME" , "POISON BOX" dan "COMPLETE THE LYRICS then SING and DANCE..."haha...yang last ni terlupa nama sebenar tu yang tarah jek nama aktiviti...kami hanya di benarkan untuk memerhati dan membantu sedikit apa yang diberikan kepada rakan2 sekolah ini...

satu lg team diberikan tugas berkenaan Mathematics dan dikehendaki mengelola MENENGAH ATAS pula...hehe...tak best sebab mereka dah besar sangat..tak leh nak jadik childish...=P



it's me!~

in MIX FRUIT game session...

fill in the blank!  ahaks~

bantulah sikit bang...aduy~~

time for sing!~

who's me...???

gajah yang mcm tikus...ops!~

poison box session...

everybody clap your hand!

selesai sudah!

she's the lecturer which handle this activity..

aktiviti tamat dalam waktu yang di jangkakan iaitu 5.00++ petang...so apa yang berlaku ketika penantian sebuah bas untuk pulang??haha...seperti biasa la main tekan-tekan kamera lah...


lompat tinggi lagi supaya dapat gapai langit...=P

hari yang indah

dah macam budak2 la heh!~

antara team QS..err ade 3 orang sesat dalam nih...=P

tak perlu nak beria-ia sangat lah...

dah nampak bas boleh lah buat macam niiii~~
apa yang dapat dikaitkan dengan isi atas sekali...haha...great little children yang dimaksudkan ialah kepada adik2 yang syafiQQ jumpa pada hari tersebut mempunyai cita2 yang membuat diri ini kagum...diorang juga amat sporting dan juga hebat dalam ber ENGRISH...selain dari itu mereka telah membuat i really miss my moment when at school...(T_T) 

dan kepada leader of this project THANKS A LOT kerana sudi mengajak insan yang serba kekurangan nih...jika ada lagi ajaklah lagi..tapi tu mustahil lah kan...sebab ada ramai lagi yang lebih terror...haha..

corat coret nih telah memenuhi ruang legar nih...sekian sahaja madah dari SyafiQQ..

WASSALAM
 
p/s:: remember dont make this kids as YOUR specimen test...because one day maybe they become the fearest person not a superhero...who knows..


Share/Bookmark

4 comments:

aiNi said...

ceh aritu ajak xmahu pegi,,,

Muhammad Syafiqqullah said...

sebab saya sudah janji sama Wong lah kak....
kalau dah pergi sekali mana leh pergi lagi...hehehe

hAziRaH yUs0f@kak yaa said...

wah...
ser0nok nampak..???
(^_^)v

Muhammad Syafiqqullah said...

haha..
seronok tak seronok la kan..
sesekali dapat keluar...
hehehe....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...