------------------------ ------------- Bergerak Bersama Angin: :: Cukup-Cukuplah
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, March 16, 2011

:: Cukup-Cukuplah

Bismillah

salam sejahtera...


lama betol tidak mengupdate laman nih...agaknya betul-betul busylah syafiqq nih...cehhh...antara sebab musabab syafiqq tidak mengupdate blog adalah kerana :-
      1. Tiada apa yang nak dikongsikan walaupun banyak aktiviti yang berlangsung setiap minggu,bukan tak nak berkongsi tapi memang tak sempat...=P
      2. Kalau idea yang kosong tapi nak update memang tak kan ade maknanyalah..hasilnya konpem bukan-bukan..mcm nieeee
      3. itu je lah...

sekarang ni ade satu kisah yang menarik..entahlah...ini semua kerana seorang member syafiqq ni yang dalam dilemma dan selain tu dia ade masalah yang agak besar jugak lah...

permulaan cerita
Pada 11,12, dan 13 Mac yang lepas...syafiqq telah menyertai satu kem JPAM di Muar...nama kem ni adalah Latihan Luar SISPA UiTM ...fungsi kem nih untuk memenuhkan markah sahaja...itu yang syafiqq nampak..tapi kalau dalam agenda diorang adalah nak bagi kami2 sebagai ahli ni tahu cara-cara menyelamat tapi dari bentuk mengadakan simulasi  bencana...

Masalah bermula apabila salah seorang telah dipilih menjadi Penghulu...normal lah kalau dalam kem memang akan dipilih seorang penghulu..yang lain macam displin,ketua platun dan imam...tugasku hanyalah sebagai ketua platun...tak menymbang langsung tapi berfungsi semasa operasi menyelamat dalam bentuk simulasi...syafiqq dilantik sebagai ketua penyelamat..woot woot....okay just proceed..nama member nih Al Nur Hidayat dan dia ni agak berkebolehan sebab dia nih adalah MPP di tempat syafiqq belajar sekarang nih..so sebab tu dia dipilih sebagai penghulu...

masalah sekarang nih adalah semasa menjadi penghulu dia mengecualikan Komander dalam setiap aktiviti...maknanyer Komander disisihkan...puncanya adalah
      1. Komander "berlagak" bagus...setakat hanya pernah menjalankan latihan asas 10 hari sudah nak tunjuk belang...haha..kelakar lah...pengalaman syafiqq sebelum nih rasanya lagi teruk kottt...ye lah 3 minggu di kem peringkat Kebangsaan di bawah Angkatan Tentera Malaysia...huh...setakat Komander sebelah mata je lah..
      2. Komander "malas" yang membawa maksud hanya memberikan segala kerja kepada penghulu(masa kem) ...hanya kerana nak minta pandangan penghulu telah diherdik...heh...memang patutlah Komander kene pulau..
      3. Komander "gila kuasa"...syafiqq sebagai ketua penyelamat tugas utama adalah mengawal keseluruhan anggota nyer...tapi malangnyer ade la Komander nih suka menyampuk dan menyibuk nak ambil alih semasa syafiqq sedang conduct...urghhh..memang kene sound direct la masa tu jgk...
      4. Komander "takut"...sebabnya apabila di ajak untuk menyelesaikan masalah beramai-ramai mereka ini menolak...sanggup "tarik" penghulu seorang dan diherdik sepuas-puasnya...

so kesimpulannya Komander ini tidak harus diberi muka....paling tidak pun mereka ini kena bagi lebih latihan lagi..baru boleh gebang-gebang...setakat pakai uniform tapi atitude tak ade sama jek datangnyer..sekarang ni Komander-Komander ni masih tidak berpuas hati lagi ..dan lebih teruk lagi rakanku ini akan dipanggil "sorang-sorang" dan akan menghadap hampir 10 orang Komander...tugas aku?? Bob bila kau dapat call terus datang tau...maybe aku kene tarik sekali lagi...aku nak kau datang dan kasi setel sama-sama...tu jek..aku nak kau tolong aku sekali..heh...rasa macam bodyguard la plak...=P

ingat lah yang korang nyer level sama jek dengan siswa lain..cuma korang ade baju uniform...kalau nak cerita pasal baju uniform nih memang bosanlah...sebab masa sekolah dah puas merasa...rasa lagi hebat dari korang kot...hahahaha...

sekian sahaja nukilan syafiqq....

UiTM DI HATIKU





p/s : lepas ni nak suruh diorang kawad depan mata lah...nak tengok sama ada diorang ni cakap lebih ataupun bla bla bla....




Share/Bookmark

6 comments:

hAziRaH yUs0f@kak yaa said...

wah...
besar betul side effect camping hari tue...
sampai kena jd b0nzer segale nampak..!~
h0pe semua nie berakhir la dgn cpt kn...
yg penting, take care.!~ n_n

aiNi said...

tabah ye kamu semua..
xpe pape hal kami senior2 CS ade nih..kol je..ble2 ade..hehehe

abby zailan said...

wauuuu komander 2 hahahahah :p

Muhammad Syafiqqullah said...

zira::
hmm...tau takper...
mmg sampai hujung sem takkan selesai kot...
jadi bonzer??haha...just jadi bekap~~
hehe...yg penting sekarang nih perbincangan amat penting...

Muhammad Syafiqqullah said...

kak aini::
haha...takper..rasanya saya sorang da setel..=P

Muhammad Syafiqqullah said...

abby::
kenapa kah dengan komander tu???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...