------------------------ ------------- Bergerak Bersama Angin: :: Provokasi Jiwa
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, November 9, 2012

:: Provokasi Jiwa

bismillah..

alhamdulillah...alhamdulillah..alhamdulillah...rasa bersyukur yang teramat..pagi tadi tengok result saya...even saya tidaklah dapat menandingi rakan rakan saya yang lain yang jauh lebih hebat..lebih mantap...lebih pandai dalam pelajaran dan juga dalam segala hal..akhirnya penantian saya untuk keputusan peperiksaan saya tidak menduka citakan saya yang sejujurnya seorang yang sangat lemah dalam pelajaran...tapi syukurlah..saya tidak lagi menghadap calculus..berkat tunjuk ajar dedikasi telus dari seorang pensyarah...saya lepas 3 paper math dgn pensayarah ini...SIR NAZRI...kalau boleh nak semua subjek dia ajar..tapi apakan daya...kepelbagaian bidang tak boleh muat satu otak...tapi satu bidang boleh pergi kepada banyak otak..fikir fikirkan...then utk rakan saya yang banyak beri tunjuk ajar..kdg2 penat dorang terangkan..tapi pale otak ni ttp tak masuk...tahniah korg berjaya tarbiah..

even dulu masa sekolah..my father has target for my result for pmr...tp yg kelakarnya target dia dgn resultnye tak jauh beza sgt...so btol lah dgn ap yg dia targetkan tuh...i can't get the highest but i just can achieve the ordinary level..pencapaian saya tidak boleh di upgradekan lagi..cukuplah di situ takat saya..

sem depan akan menyaksikan saya yang masih lagi seorang pelajar...tetapi seorang pelajar yg lanjut pelajaran...tidak grad on time dan sbagainya...tiada ilmu juga...tidak pandai...tak beri ape2 pencapaian membanggakan...akan duduk dan menetap lagi di bumi segamat..belajar tak habis habis di sini...

tak tahulah macam mana nak hadapi sem yang akan datang nih...tipulah kalau saya cakap tiada perasaan kecewa..tapi nak buat macam mana...Allah dah anugerahkan otak ni dgn kemampuan yg sedemikian..bukan saya berputus asa atau tidak redha dengan anugerah ini...saya juga manusia biasa...mahukan sesuatu yang mampu buat diri ini senang satu hari nanti...tapi rasanya hanya hangat hangat sahaja...susah untuk manusia seperti saya nih...

:: saya ucap tahniah kepada rakan kelas saya yang akhirnya dapat juga teruskan dengan latihan industri atau praktikal..semoga korang2 semua boleh lakukan lebih baik..
:: tahniah juga utk rakan saya yang satu batch tapi lain kos..yang dah grad akhirnya..ada yang dekan ada yg tidak..tapi itu semua tak pnting..perkataan GRAD tuh dah tunjuk kepandaian korang...
:: tak lupa juga pemberi semangat saya..even dah jauh tapi jangan risau...segala tunjuk ajar tu sangat berkesan smpai bila bila...terima kasih sekali lagi untuk pembelajaran yang diberikan...

saya??smpai bila2 pon tiada cop pandai dalam otak..mungkin pandai menipu..pandai memaki..itulah saya..

when u walk..people fell annoying
PetiHati :: Berserah dengan ketentuan illahi. Tiada yang di luar dugaan yang akan diuji oleh-Nya



Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...