------------------------ ------------- Bergerak Bersama Angin: :: Induksi COMPASS di BEKOK
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, January 25, 2011

:: Induksi COMPASS di BEKOK

bismillah

alhamdulillah setelah sekian lama tak mengupdate blog yang telah ditinggalkan sampai dah bersawang aku tengok akhirnya ade juga masa yang terluang untuk mencuri sedikit masa...

oh! ape yer cerita kali nih...mestilah ade kene mengena dengan tajuk di atas....huhu...first2 aku nak terangkan apekah fungsi induksi nih~~
induksi ni kira mcm program untuk mengeratkan ukhwah antara pelajar baru dan pelajar yang senior..aku tergolong dalam pelajar baru...hehehe...okay sambung semula selain itu program ni jugak nak membantu pelajar2 baru dalam mengharungi kehidupan di kampus atau universiti..fungsi pelajar senior di sini mereka hendaklah membantu kami2 pelajar baru ini mengenali segala benda yang kami tidak tahu..contohnya "siapa YDP persatuan?"..dari situ kami boleh tahu sape sebenarnya orang2 penting dalam organisasi ini..

program ini telah ditadbir oleh COMPASS iaitu PERSATUAN SAINS KOMPUTER dari fakulti tempat aku belajar sekarang..COMPASS juga telah menjemput pelajar2 dari semester 2 hingga semester 5 untuk menyertai program ini walaupon bukan semua kerana program nih bukanlah diadakan di dalam kampus tetapi di luar dan amatlah jauh dari kampus...3 jam perjalanan dan belok2 yang amat banyak...

tempat progam ini ialah di BEKOK yang merupakan HUTAN SIMPANAN dan mem
punyai AIR TERJUN...hoho~~bukanlah tak pernah pergi cuma kali ni berbeza sikit dari sebelum nih...acara tersebut bermula pada jam 8 pagi di kampus dan kami memulakan perjalanan pada jam 9 pagi..s

sebelom bertolak kami telah di bahagikan kumpulan dan aku berada dalam kumpulan SATU...total kumpulan adalah 6...setiap kumpulan ade dalam 8-9 orang...kami menaiki bas sekolah berwarna kuning yang disediakan...kenapa BAS KUNING?? ini semua gara-gara ade Pilihan Raya yang terdapat di Tenang,Labis,Segamat....so kalau naik bas U mmg akan ditahan laaa...sebab itu memang peraturannya...huhu...

ni lah group TEAM SATU...."S.T.A.R"!!!~~

yang ni plak fasi kami...abang Syafiq Hazman @ Wong...








sepanjang program kesemua kumpulan agak memberi saingan yang agak dahsyat...maklumlah senior2 ade sekali...so diorang dah lebih banyak makan garam...antara program yang diadakan adalah trademark paling kreatif, binaan dari bahan semula jadi, dan X-plorace....







sesi mempersembahkan trademark team...


setelah selesai kesemua program kami dibenarkan untuk melepaskan gian bermandi manda...tapi aku tak join sebab tak berapa sihat masa tu...tak nak menjadi terlalu aktif...hihihi dan yang paling penting kumpulan kami antara top 3....tak bermakna nombor satu...hahaha...tp yang penting kepuasan dalam bekerjasama...





MISS NAFISAH said " u are so cool BRO!! rock yeah!!"


selepas acara pemberian hadiah kepada semua kumpulan...kami semua bersiap-siap untuk pulang ke kampus...moral atau objektif dari program ini aku rasa tercapai dengan jayanya...

TAHNIAH dengan TEAM COMPASS dan PENASIHAT iaitu ENCIK MALIK kerana bertungkus lumus memastikan program ini berjaya dan selesai tanpa sebarang masalah...


ni akak2 exco yang lg tua dari aku...hehehe

ni penasihat COMPASS..ENCIK MALIK...

sebelum dilepaskan ke dalam hutan....x-plorace

waktu nak pulang...snap dulu!!!!


Seronok,Penat,"Bangga"dan "Bergaya" haha~~~ menjadikan program ini amat bermakna untuk aku dan setiap peserta lain...harap program macam ni diadakan lagi untuk setiap bulan....


Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...