------------------------ ------------- Bergerak Bersama Angin: :: Fenomena Yang Melarutkan
BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, January 23, 2012

:: Fenomena Yang Melarutkan

salam....

ketampanan seseorang itu tidak menjanjikan kebahagiaan dan begitu juga sebaliknya...
apa yang saya cuba nak terjah kat sini ialah ke-Asyikan pada geng KOREA yang mcm poppop...kah3...
bukan BUTTHURT...pleaze laaa..takde masa nak rasa jeles...cuma kadang2 kelakar..

WALAUPUN BERTIDUNG LITUP, NAMUN GAYA HIDUP KOLLYWOOD TELAH MENYEBABKAN KEHIDUPAN ISLAMIK MEREKA SUDAH SEMAKIN PUDAR..

okeh ayat kat atas nih salah sebab terlalu menyalahkan satu pihak...(mengeluh)...kadang-kadang ada perkara yang kita terlepas pandang...sebab apakah yang membuat kan kita minat pada koreakorea neh...okeh saya mengaku diri ini juga menyukai koreakorea, tapiiiii:
  1.  Saya suka lagu yang rancak.Kadangkadang dengar lagu diorang jadi semangat nak buat kerja...so rasa nya tak salah la kan kalau meminati nyer pun aduiii...
  2. Yang ni mungkin macam geli...tapi suka tengok cara diorang menari...displin nyer dorang dapat buat semua tu serentak...lagi2 lagu "wedding dress"...try search sebab ia lagu yg stail dan juga tarian nyer...
  3.  Tak semua lagu koreakorea saya dengar..hanya 3-4 lagu jerrrrrrrr
  4.  Pengaruh kawan yang membuatkan untuk dengar...kalau tak takdelaaaa...


cuma kadang-kadang yang membuatkan saya pelik adalah ketaksuban para peminat yang sangat-sangat-sangat gilakan dorang neh...pada mereka kekacakan mereka adalah satu puncanya...see...saya punya point direct to wanita...tapi betul kan apa yang nak diberitahu neh...then yang menjadikan sebagai default picture kat FB ,Twitter bagai...ada juga yang tampal pada dinding rumah..haha...yang nih dah kes melarat....tak salah pon sebenarnya...bagus...sebab tidak memperlihatkan wajah sebenar..BAHAYA untuk pengguna laman sosial...

pasti kalau perempuan akan berkata " Lelaki sahaja yang menggelegak bila melihat wanita"...then perempuan tidak tergoda pun...malah tidak bernafsu dan habis kat situ saja...
please,
Sirah ada membuktikan dalam kisah Nabi Yusuf...tak nak ceritakan sebab apa...boleh cari sendiri...cuma nak jelaskan yang "Wanita juga mampu tergoda juga jika tidak menjaga pandangan mereka"...

ke mana arah kalau tidak ditunjukkan...ye tak?
okeh rasanya minat tu tidak salah..cuma jangan sampai terleka...saya yakin yang rakyat Malaysia hanya minat tapi tidak terlalu taksub...sampaikan orang yang pakai kasut Supra dikejarkejar...dan yang memakai kasut tuh  please..jangan lebih2 dress up...gelilaaa...n___n

cuma perkara sebenar benarnya adalah MATA merupakan anggota yang harus  memainkan peranan penting...ia ada energi pembawa gelora..tak kira sebarang jantina pun...pasti kita tidak terlepas melakukan kesilapan..

PetiHati :: Pernah mencuba untuk tidak memberi muka,tapi yang terjadi sekarang ni sebaliknya..semoga ianya terpelihara...insyaAllah.


Share/Bookmark

4 comments:

Neesa said...

wow...

Muhammad Syafiqqullah said...

wow?
haha..ape maksud neesa?

hAziRaH yUs0f@kak yaa said...

nice to see... nice to hold...
once break, consider sold... :P

Muhammad Syafiqqullah said...

yep..thats right zira..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...